Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević ponovo se bori s karcinomom, bolešću koja mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, a koju je već dva puta pobijedio. Kaže kako će se boriti do posljednje sekunde, ali i dodaje da ljudi ne bi trebali žaliti za njim kada umre.

“Kada vam kažu da imate rak s metastazama, pomisliš da si gotov. Ali ku**c, ja se ne dam. Borit ću se do kraja protiv ove najopakije bolesti. Metastaze su mi se pojavile na kostima, neko drugi bi digao ruke, ali ja se borim do kraja, do pobjede”, rekao je 86-godišnji Ćiro za srbijanski Telegraf i dodaje:

“Nemam neostvarenih želja. Molio bih sve da ne žale za mnom jer sam pred odlaskom. Uvijek sam imao lijep život i od neprijatelja sam napravio makar poluprijatelja, a kasnije i prijatelja. Ponosan sam na sebe. Nikada se nisam prepirao i svađao.”

Otkrio je Ćiro i to da je imao ponudu da preuzme Crvenu zvezdu, ali nije želio otkriti u kojem periodu.

“Imao sam poziv Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, neću otkriti koje godine. Sve je bilo dogovoreno, ali su Džajić i Cvetković blokirali uz riječi: ‘Gdje će nam Hrvat biti trener?!’ Nije mi žao jer sam Dinamovac i najdraža mi je titula ona iz 1982. godine, kada sam bio ispred Zvezde”, rekao je Ćiro i osvrnuo se na odnos sa Zdravkom Mamićem, koji je osuđen za izvlačenje novca iz Dinama i koji trenutno boravi u Bosni i Hercegovini.

“Mamić je napravio više dobrog nego lošeg. Žao mi ga je. Svađali smo se i voljeli, ali smo u dobrim odnosima i ne mogu reći nešto loše protiv njega.”

Ćiro je bio selektor i naših Zmajeva od jula 2008. do decembra 2009. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…