Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine izrekla je danas administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 15 stranaka zbog nedostavljanja finansijskih izvještaja za 2020. godinu i onemugućavanja pregleda finansijskih izvještaja u prostorijama stranaka.

Pravo kandidovanja na narednim izborima uskraćuje se Autohtonoj hrvatskoj stranci prava BiH, BH slobodnim demokratama, Demokratskoj obiteljskoj stranci, Građanskoj demokratskoj stranci, Listi za Bugojno, Političkoj organizaciji “Vaš pokret”, Privrednom narednom pokretu BiH, te Savezu komunista Jugoslavije.

Na listi od 15 stranaka su i Savez za Stari Grad, Hrvatska stranka prava BiH, Hrvatska seljačka stranka BiH, “Nova alternativa” – Stranka rada i razvoja BiH, Srpska radikalna stranka “9. januar”, Srpski pokret obnove Republike Srpske i Politička organizacija “Nezavisna lista – pozitivna živinička priča”.

Odluke o izricanju administrativne mjere nisu pravosnažne i na njih se može podnijeti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema odluke, saopšteno je iz CIK-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…