ZDRAVLJE

ČETIRI MOGUĆA OZBILJNA ZDRAVSTVENA STANJA ZBOG KOJIH IMATE VRTOGLAVICUOsjećaj vrtoglavice ponekad može da bude znak nekoliko ozbiljnih zdravstvenih problema.

Doktorica opšte prakse dr Rachel Ward objasnila je koje bolesti mogu da izazovu vrtoglavicu i kada je potrebno da se javite ljekaru.

Evo koja medicinska stanja mogu da proizvedu vrtoglavicu, prenosi “The Sun”.

Problem sa krvnim pritiskom

– Vrtoglavica može da bude pokazatelj da imate visok krvni pritisak ili pritisak koji pada kada stojite – objašnjava Rachel.

Oba stanja treba shvatiti ozbiljno i staviti ih pod kontrolu na vrijeme kako ne biste imali ozbiljnije zdravstvene posljedice.

Abnormalni srčani ritam

Infekcija uha

Ukoliko imate infekciju uha, može doći do vrtoglavice jer su signali iz vašeg centra za ravnotežu poremećeni. Većina infekcija uha ne izaziva dugoročne komplikacije.

U nekim slučajevima infekcija može da se proširi na mozak i da dovede do oštećenja mozga ili čak do meningitisa.

Šlog

Ako se moždani udar dogodi u moždanom stablu – oblastima koje kontrolišu ravnotežu u mozgu – moguće je da dođe do vrtoglavice.

Ukoliko imate bilo kakve simpotome moždanog udara, kao što je otežan govor, slabost lica, slabost ruku i nogu, promjena vida, gubitak sluha, odmah je potrebno da se javite ljekaru.

Ukoliko imate vrtoglavicu praćenu temperaturom, jakom glavoboljom i povraćanjem, odmah se javite ljekaru jer je to stanje koje zahtjeva hitan pregled.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top