BIH

Centrotrans obilježio Dan vozača i automehaničaraCentrotrans, kao prevoznička kompanija, tradicionalno obilježava 15. januar Dan vozača i automehaničara. Dodjelom nagrada za najuspješnije vozače i automehaničare, danas je u prostorijama Centrotransa obilježen Dan vozača i automehaničara.

Uprava Centrotransa i ove godine nagradila je vozača i automehaničara godine, a koji su svojim radom i odnosom prema putnicima zaslužili da ponesu epitet najboljih u Centrotransu. Vozač i automehaničar godine su:

Planinčić Sead – vozač godine
Tabaković Sead – automehaničar godine

Pored njih Uprava Centrotransa nagradila je još 12 zaslužnih uposlenika, vozača i automehaničara, koji su svojim trudom i radom doprinijeli ugledu kompanije, a to su: Begić Armedin, Rožajac Elvedin, Alispahić Fikret, Čavkušić Edin, Bajrović Enes, Džebo Haris, Beganović Jusuf, Mahmutović Kenan, Memić Ćamila, Medić Predrag, Botić Ramiz i Hasečić Elmin.

Već tradicionalno, i Udruženje vozača i automehaničara Centrotrans-a dodijelilo je prigodne nagrade povodom obilježavanja 15. januara, Dana vozača i automehaničara. Nagrađeno je ukupno 15 uposlenika, članova ovog udruženja:

Vehabović Edvin, Hodžić Nedžad, Selimović Semir, Mujagić Eldin, Aletić Sedin, Pleh Benjamin, Daut Nijaz, Sinanović Dženan, Antonić Momčilo, Kukić Samir, Ademović Edhem, Ljukovac Kemal, Višća Ismet, Mahmutović Nermin i Kapetanović Jasmin.

Centrotrans već 75 godina prevozi putnike u BiH i Evropi. Sve ove godine vozači i automehaničari, svojim radom i zalaganjem gradili su ime i ugled svoje kompanije koja u 2023.godini slavi jubilej 75 godina postojanja i 60 godina imena Centrotrans. Jedni na druge su prenosili znanje i ljubav prema ovom izuzetno teškom poslu.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top