BIH

Carinicima kazao da sa sobom ne nosi ništa osim ličnog prtljaga: U kofer spakovao 2.000 tompusa i krenuo kući s godišnjeg odmoraBEOGRAD – Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Carinici su 5. januara 2023. godine na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu spriječili pokušaj krijumčarenja skoro 2.000 tompusa, kojima je jedan putnik napunio svoj kofer.

Prekršaj je otkriven kada je 50-godišnji domaći državljanin, koji je doputovao iz Havane, letom preko Istanbula, preuzeo svoj prtljag sa karusela i uputio se ka izlazu.

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Kada je jedan od njegovih kofera otvoren u njemu je umjesto garderobe pronađeno 1.998 kubanskih cigara. Najviše je bilo tompusa marke ”Cohiba Behike” čak 545 komada, 305 cigara organičene serije ”Montecristo”, potom 290 tompusa ”Trinidad Cohiba”, 225 cigara robne marke ”Cohiba Habana Cuba”, dok su preostala 633 tompusa također bila obilježaena poznatim kubanskim robnim markama.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top