U subotu u 22.45 sati policijski slużbenici Treće PU PS Novo Sarajevo, uhapsili su osobu inicijala DŽ. Z. rođenu 1992. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Obavješten deżumi tużitelj Kantonalnog tużilaštva u Sarajevu, uhapšena osoba predata je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Samo sat vremena nakon ovog hapšenja, u 23.40 sati policijski slużbenici Prve PU PS Start grad, uhapsili su osobu inicijala F. K. rođenu 1971. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Obavješten deżurni tužitelj Kantonalnog tużilaštva u Sarajevu, uhapšena osoba predata je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku proteklog dana, slużbenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 397 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje nije upozoren niti jedan vozač.

Iz saobraćaja je isključeno 24 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola i četiri vozila su isključena neregistrovana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…