BIH

Bruka glavnog grada: Pola razreda bolesno, druga polovica u dekama sjedi u učioniciOgorčeni roditelji čekaju odgovor od kantonalne ministrice

Još jedna bruka zabilježena je u sarajevskom naselju Vogošća u kojem maloljetni učenici se smrzavaju u učionicama, a pola njih se već prehladilo pa ih i nema u školama.

Od ogorčenih roditelja saznajemo da je razlog za smrzavanje djece izostanak nabavke odgovarajućih resursa za grijanje škole.

Škola se grije samo u prvoj smjeni, jer je direktor u njoj i to preko susjedne osnovne škole. Ogorčeni roditelji čekaju odgovor od ministrice Naide Muminović-Hota koja svoje radno vrijeme provodi u toplim i zagrijanim prostorijana Vlade Kantona Sarajevo – piše Crna-Hronika.

“Obraćam Vam se povodom zabrinjavajuće situacije koja se odvija u Školskom centru Vogošća od početka drugog polugodišta školske ‘22./’23. godine.

Naime ne posjeduju grijanje, djeca se u skolskim klupama smrzavaju, pola ih je pokriveno dekama dok prate nastavu, a pola su kućama bolesni uslijed provođenja po 6/7h u školskim hladnim odajama.

Kao zabrinuti roditelji obratili smo se direktoru škole koji nam je rekao da je problem u Ministarstvu Kantona Sarajevo koji nisu na vrijeme obezbijedili sredstva za predstojeću zimu. Kao alternativu koriste grijanje od susjedne osnovne škole “Mirsad Prnjavorac”, ali samo tokom prve smjene, što znaci da djeca imaju grijanje do 15:00h, a druga smjena traje do 19:00h.

Odgovor na upit riješavanja ovog pitanja ministrica nije dostavila školi, tako da Vas molim da što prije provjerite i objavite ovu situaciju i sramotu našeg skolstva i rada ministarstva.

S poštovanjem,
zabrinuti roditelj.”


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top