Bob Stewart večerašnji je gost u Centralnom dnevniku na Face TV.

Kada se u selu Ahmići u aprilu 1993. godine desio masakr nad bošnjačkim civilima koji je iza sebe ostavio skoro 116 likvidiranih stanovnika sela, Stewart je kao zapovjednik mirovne jedinice UN-a prvi ušao u Ahmiće, a snimci i svjedočenja njegovih vojnika koji su izvlačili ugljenisana tijela nastradalih mještana Ahmića, obišli su svijet, piše ‘face’-ov portal.

U poslijeratnim godinama Stewart je postao čovjek koji će svjedočiti o ratnim dešavanjima tvrdeći da je u Ahmićima počinjen genocid.

Stewart: Dodik ne predstavlja svakoga u BiH, niti predstavlja svakoga u RS-u! Kladim se da većina mladih u RS-u ne želi da se vrati u 90-e! Možda Dodik misli da predstavlja RS, ali je ne predstavlja! – piše portal Face TV-a.

Početkom 90ih Rusija je bila benigna i pasivna, sada se Rusija miješa kroz Srbiju! Imam informacije da Rusija šalje oružje preko Srbije u RS! To sam čuo u Parlamentu, nisam to ja rekao! Molim se Bogu da to nije istina! Međunarodna zajednica mora zaustaviti likvidaciju ljudi!

Uspjeh Dejtona je zaustavljanje rata! Dejtonom nije rješena politika, ali jeste pucnjava! Niko nema koristi od rata! Dodikove izjave su provokativne i te provokativne izjave pobuđuju strah, nerede i direktne sukobe!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…