Zbog toga što su više od dvije godine u cilju eksploatacije držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa Jozefa G. kojeg su primorali da napusti porodičnu kuću i tri godine, živi na ulici i spava po parkovima, konstantno ga omalovažavajući, a uz prijetnje i batine prisvajajući sva njegova mjesečna primanja, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv vanbračnih supružnika Nebojše N. iz Niša i Dragane P. iz Loćike kod Aleksinca.

Oni su uhapšeni u martu ove godine, a na teret im se stavlja krivično djelo trgovina ljudima jer su su u periodu od marta 2019. godine do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih, davao im sva mjesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klinci gdje je angažovan kao lekar kardiolog, ali je nerijetko bio primoran i da dodatno posuđuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe, piše Nova.

Sumnja se da je doktor torturu trpio i mnogo duže od dvije godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

Ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima. Tokom dana je radio na privatnoj klinici, ali je svoje mučitelje koji su posjedovali njegovu platnu karticu uredno obavještavao o broju pregledanih pacijenata, a kada završi sa poslom, boravio je po hodnicima zgrada, parkovima ili u automobilu koji su okrivljeni koristili, a koji je iznajmljivao i plaćao sam doktor.

Međutim, tu „pogodnost“ mogao je koristi rijetko, onda kada bi Dragana ili Nebojša tokom noći to dozvoli, obraćajući mu se uvijek na ponižavajuć i uvredljiv način.

„Ajde kuče dođi u kola, poslije kasno, za 20 sekundi da si tu“, i slično. Porukama su uglavnom prethodile molbe očajnog doktora da mu dozvole da se skloni u automobil onda kada fizički više ne bi mogao da izdrži napolju, na debelom minusu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…