ZDRAVLJE

Borite li se s alergijama: Ove stvari biste trebali izbjegavatiIako se sezonske alergije javljaju kod više od 60 milijuna ljudi širom svijeta, kada dođe do najgorih simptoma, kao što su svrab, suzenje očiju, kihanje, kašljanje i curenje iz nosa, često se osjećate izolirano u svojim problemima.

No, sezona alergija, koja počinje s prvim proljetnim cvjetanjem i traje do kasne jeseni, ne mora biti tako teška i mučna. Postoje jednostavni koraci koje možete poduzeti kako biste ojačali svoj imunološki sustav i ublažili simptome alergija.

Izbjegavajte stvari koje mogu pogoršati alergije. Iako ne možemo kontrolirati količinu peludi i ambrozije u zraku, postoje neki postupci koje često primjenjujemo, a koji zapravo mogu negativno utjecati na naše alergijske reakcije. Kako biste spriječili pogoršanje simptoma, najbolje je izbjegavati sljedeće:

Istraživanja pokazuju da kvalitetna filtracija zraka može smanjiti prisutnost alergena u zraku i potencijalno ublažiti alergijske simptome. Preporučuje se upotreba HEPA (visokoučinkovitih čestica zraka) filtera.

Ne tuširati se ili se ne kupati prije spavanja može rezultirati zadržavanjem peludi na tijelu, kosi i odjeći, što može pogoršati alergijske simptome.

Iako možda želite prozračiti dom, u danima kada je visoka koncentracija peludi, ovakav postupak može zapravo pogoršati simptome alergija. Savjet je da provjerite razinu peludi u svojoj okolini prije nego otvorite prozore.

Iako su kućni ljubimci članovi obitelji, dopuštanje da spavaju u vašem krevetu može samo pogoršati alergijske simptome. Kao što se pelud nakuplja na vama i vašoj odjeći, isto se događa i s kućnim ljubimcima kada izlaze van.

Prašina se brzo nakuplja i može sadržavati različite alergene, poput peruti, dlaka kućnih ljubimaca, plijesni i grinja, što može izazvati alergijske probleme. Redovito i temeljito čišćenje prostora u kojem živite može vam pomoći da uživate u proljeću umjesto da se borite za svaki udah zraka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top