Mustafa ef. Cerić, bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH i savjetnik aktuelnog reisa, objavio je komentar na Facebooku u kojem se osvrnuo na izjave srpskog patrijarha Porfirija.

Njegovu reakciju pod naslovom „Ispravka krivog navoda srpskog patrijarha Porfirija u Prijedoru“ prenosimo u cijelosti:

“Gospodine Prvoslave Periću, srpski patrijarhu Porfirije, dužan sam da ispravim vaš hotimični krivi navod, koji je jednako anti-evanđeoski i anti-bosanski kad ste ovih dana kazali u Prijedoru: „država Republika Srpska“.

Ispravka: bosanski entitet sa srpsko-hrišćanskom većinom u Bosni nakon progona i pogroma autohtonih Dobrih Bošnjana iz njihovih drevnih bosanskih domova od strane vaše srpsko-hrišćanske vojske – NIJE DRŽAVA I NIKAD NEĆE BITI!

Vi biste, gospodine Periću, kao srpsko-hrišćanski patrijarh trebali znati i poštovati suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države, kraljevine i republike, koja baš danas 26. oktobra obilježava 644. godišnjicu (1377-2021) od krunisanja Tvrtka I Kotromanjića u mjestu Mile kod Visokog, kao prvog bosanskog kralja Srblja, Bosne, Pomorja, Humske zemlje, Donjeg Kraja, Zapadne Strane, Usore i Podrinja.

Nigdje vam u Bosni ponosnoj ne priliči da krivo govorite da je „republika srpska“ država, a posebno vam ne priličite da to kažete u Prijedoru, gdje su vaši srpski hrišćani, uz blagoslov vaših srpsko-hrišćanskih vladika, počinili strašne zločine nad nevinim bošnjačkim civilima.

Niti vam je, gospodine Perić, priličilo da u svojstvu srpskog patrijarha baš u Prijedoru spašavate Milorad Dodika od grijeha anti-bosnizma kao anti-semitizma.

Ne priliči vam da blagoslivljate Milorada Dodika, koji je u zadnje vrijeme izrekao toliko uvredljivih riječi na račun islama i muslimana i na račun Bosne i Bošnjaka da ga ni Vrbas rijeka ne može oprati od fašizma.

Milorad Dodik narušava mir i sigurnost u Bosni i zato mu nije bilo mjesto da u Prijedoru sjedi tik uz vas, kao evanđeoskom vjesniku ljubavi i mira među svim ljudima dobre volje u drevnoj Bosanskoj kraljevini i sadašnjoj Bosanskoj državi-republici.

Nažalost, vi ste gospodine Periću, kao srpski patrijarh uz Milorada Dodika izgledali kao drugi jahač apokalipse, koji ima snagu da naruši mir u Bosni tako što hrabri Milorada Dodika da nastavi provokacije, koje je započeo prvi srpski jahač te da huška ljude da se međusobno ubijaju.

Prilično bi bilo da ste se, gospodine Periću, u svojstvu srpskog patrijarha, raspitali kako danas žive Bošnjaci u Prijedoru i kako se osjećaju nakon što im je vaša srpsko-hrišćanska vojska pobila najmilije.

Da li ste čuli, gospodine Periću, za Havu majku Prijedorčanku, kojoj su vaši srpsko-hrišćanski „junaci“ ubili šest sinova: Senada, Sejada, Nihada, Zilhada, Zijada, Nishada i muža Muharema?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Siniši Šušiću niko neće ukrasti obuću, nosi broj 56: Kesa na šuplje cipele i put škole

Tridesetdevetogodišnji Siniša Šušić iz Ljubinja je čovjek s najvećim stopalima u Hercegovini,…

Gotovo svi veći njemački mediji pišu o BiH: Ništa dobro nije u pitanju

Mediji na njemačkom izražavaju zabrinutost zbog stanja u BiH, ukazuju na vanjskopolitičke…

Sladić najavio jaču promjenu vremena: Šta nas očekuje iduće sedmice?

Danas će, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni po kotlinama i…