Najveća kompanija i trgovački lanac u Bosni i Hercegovini Bingo jučer je isplatio više od 4 miliona KM podrške svojim uposlenicima. Tako je 7.910 radnika dobilo po 500 KM, što, zajedno s porezima, iznosi ukupno više od 4,7 miliona KM.

Ovaj jedinstveni vid podrške u BiH dobili su svi uposlenici Binga i sestrinskih kompanija koji imaju više od šest mjeseci radnog staža u ovoj kompaniji.

– Podrška je važna u svakom segmentu privatnog i poslovnog života pojedinca. Ovo je primarno ljudska podrška, u kriznim i teškim vremenima. Podrška, jer se danas zajednički borimo s izazovima i krizom. Podrška, jer ćemo i sutra biti dio istog tima – izjavila je Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica kompanije Bingo.

Iz Binga kažu da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima se uposlenicima nastoje kreirati bolje radno okruženje i bolji opći životni uvjeti, koji su počeli s povećanjem plaće trgovcima za 20 posto u 2020. godini, u izazovnim okolnostima pandemije koronavirusa.

Uprkos brojnim neprovjerenim tvrdnjama, iz Binga potvrđuju da njihovi trgovci imaju najvišu prosječnu plaću u svom sektoru, koja, uz naknade za ishranu i prijevoz, iznosi više od 900 KM.

Bh. kompanija koja je ranije bila na udaru kritika za niska primanja na ovaj način postavlja standard za sve ostale poslodavce u državi.

Bingo u vlasništvu ima 20 drugih kompanija, od čega je 10 proizvodnih. Primarna Bingova djelatnost je trgovina, uz 220 maloprodajnih objekata, koji čine ovu tuzlansku kompaniju liderom u sektoru retaila. Bingo se sve više orijentira ka proizvodnji, kako bi kupcima pružili svježe i kvalitetne proizvode, poštujući svoju izvornu filozofiju domaćeg lanca trgovina koji pruža podršku bh. privredi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…