Tokom protekle dvije godine mnogi od nas poželjeli su pobjeći od vreve urbanog života.

Iako pandemija i korona virus još uvijek traju, mnogima je strast za putovanja još uvijek prisutna, a Timeout je sastavio listu 16 najljepših gradova u Evropi koje bi trebali posjetiti naredne godine. Na istoj listi nalazi se i Bihać.

Prvo mjesto na listi je Arles grad u Francuskoj, na drugom Brno-Češka, treće mjesto je zauzeo grad Kaunas-Litvanija. Bh. grad, Bihać je zauzeo 11 mjesto na listi, a ovo su ga oni opisali:

“Ušuškan u sjeverozapadni dio Bosne i Hercegovine, Bihać je sav u čaroliji rijeke Une. Novi ekološki smještaj kao što su Japodski Otoci i Eko-Selo Natura Art u jednakoj mjeri nude avanturu i restauraciju, dok je biciklistička ruta od centra grada do ostataka tvrđave Sokolac sada otvorena za energične bicikliste u potrazi za pogledom na dolinu. Dodajte nekoliko lokalnih inicijativa za čišćenje okolnih jezera i rijeka i dobili ste destinaciju koja obuhvaća sve što najljepša bosanska rijeka može ponuditi.

Savršen dan: probudite se među otocima i skulpturama Japodskih otoka prije nego istražite slapove Nacionalnog parka Una, a završite uz hranu i piće u prekrasnom restoranu Kostelski buk uz rijeku. Planirajte svoje putovanje: BiH slavi 30 godina nezavisnosti 1. marta. To je također kada se vrijeme malo popravlja, što je savršeno vrijeme za posjetu.-John Bills”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Ženi prijeti 20 godina zatvora zbog svađe oko maske u avionu

Žena iz Texasa sada se suočava sa potencijalnom 20-godišnjom zatvorskom kaznom zbog…

UŽAS: U nesreći u rudniku 52 mrtvih

Broj mrtvih u nesreći u sibirskom rudniku u petak popeo se na…

“Covid-19 je nestao”. Šta se dešava u Africi?

Na prometnoj tržnici u siromašnom predgrađu Hararea Nyasha Ndou je držao svoju…