-Republika Srpska sa površinom od 24525 km2 je otprilike veličine Makedonije i veća od 121 države u svijetu i od 12 evropskih država (od tzv Kosova sa oko 10000km2 je veća 2,5 puta). Republika Srpska sa 1,228.423 stanovnika je veća od 58 država u svijetu i 10 evropskih država, napisao je na Twitteru Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH  Milorada Dodika i bivši predsjednik VSTV-a.

Tegeltija je, pretpostavlja se, aludirao na to da manje bh. entitet može funkcionisati kao država uzme li se u obzir njena ukupna površina. Međutim, Dodikov savjetnik bi trebao znati, uzme li se u obzir njegova profesija, da državu ne čini samo njena površina, već i brojni drugi preduslovi za njen nastanak, a ti preduslovi u kontekstu posljednjih dešavanja u našoj zemlji doveli su do najveće poslijeratne krize, zveckanja oružja i masovnog straha stanovništva za vlastitu sigurnost.

Ranije je Tegeltija na Twitteru objavio videozapis u kojem svira na klaviru “Pukni zoro”, pjesmu za koju je njegov šef nedavno imao urnebesan gaf. 

-Pa da čujete i kako zvuči, dok se upoznajemo. Čuli ste kako klasika zvuči na harmonici, da vidimo sad kako zvuči – Pukni zoro na klaviru, napisao je Tegeltija uz video.

Da li Dodikov gaf Tegeltiji poslužilo kao inspiracija za sviranje, ne znamo, ali stara narodna kaže “ko pjeva zlo ne misli”, a Tegeltija ipak svira.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…