BIH

Bh. načelnica sada slavi Putina, a do nedavno je sarađivala sa Američkom ambasadom u BiHNešto ranije, ista načelnica je inicirala posjetu Erica Nelsona, ambasadora SAD u BiH koji je uručio o direktora NASA-e za istraživanje Marsa, Jamesa Watzina u kojem odaje počast vezi izmeđju opštine Jezero i kratera na Marsu.

Mnogi su zasigurno čuli za Opštinu Jezero koja se nalazi u sklopu Bosne i Hercegovine, tačnije, koja se sastoji od oko 1.000 stanovnika i to na granici RS-a i FBiH.

Jedan od kratera na Marsu nazvan je Jezero, upravo po ovoj maloj opštini na rijeci Plivi.

A kada se u februaru NASA rover, simboličnog imena “Upornost”, spustio u Jezero na Marsu, načelnica “zemaljskog” Jezera Snežana Ružičić se potrudila da to ne bude priča o 15 minuta slave, piše Radiosarajevo.ba.

Međutim, iz ovog dijela BiH sada dolazi nešto drugačija priča. U jeku predizborne kampanje, ona se pohvalila fotografijom uz opis:

“Za Jezero. Za Dodika. Za Putina”.

A o ulozi ruskog predsjednika Vladimira Putina na agresiju na Ukrajinu suvišno je govoriti.

A nešto ranije, ista načelnica je inicirala posjetu Erica Nelsona, ambasadora SAD u BiH koji je uručio o direktora NASA-e za istraživanje Marsa, Jamesa Watzina u kojem odaje počast vezi izmeđju opštine Jezero i kratera na Marsu.

Uz pomoć iste ambasade, u Jezeru je obnovljena Osnovna škola “Vuk Karadžić” koji su odobrili sredstva u iznosu od 170.000 KM.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top