U dijelu objekta je planiran i novi sektor u kome će biti smještena finalna montaža kotlova na pelet, koja do sada nije rađena u Termalu.

Uspješno poslovanje Termala iz Lopara kod Bijeljine dovelo u ovoj godini do novih ulaganja, pokretanja nove proizvodnje i stvaranja novih radnih mjesta.

Radove na putnoj infrastrukturi u krugu Termala, kao i radove u fabričkoj hali u kojoj će biti nova proizvodnja, obišli su rukovodeći ljudi opštine Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem u pratnji Elvira Jahića, direktora firme “Termal Int”.

– Asfaltiramo put između Termala i fabrike koju smo nedavno kupili, rekao je Jahić novinarima.

On je pojasnio da je to stara fabrika deterdženta “Dita” koja se rekonstruiše, gdje se vrši postavljanje novih električnih instalacija, vazduha i plina, tako da bi se u novoj godini pokrenula proizvodnja. Zemljište preko koga prelazi put između dvije fabrike je kupljeno od privatnika.

– Plan nam je da tu zaposlimo oko 50 radnika različitih profila, pretežno zavarivača i bravara, kazao je Jahić.

Pored toga, prema njegovim riječima, na nekim radnim mjestima može se zaposliti i veliki broj žena i da je samo u protekla tri mjeseca zaposleno preko 30 radnika, te da ih je ukupno 140, a plan je da na proljeće naredne godine bude 250 radnika.

U dijelu objekta je planiran i novi sektor u kome će biti smještena finalna montaža kotlova na pelet, koja do sada nije rađena u Termalu.

Pored toga, loparski Termal, nekadašnji najveći proizvođač pločastih radijatora u BiH, prije nekoliko godina se oporavio nakon što je dobio novog vlasnika.

Nakon višegodišnje pauze u radu preduzeće je obnovilo svoju proizvodnju zahvaljujući firmi Lafat komerc iz Kalesije koja je kupila Termal u stečaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…