Novogodišnje praznike bh. građani sve češće koriste da otputuju na kraći odmor te da u novu godinu uđu sa neke druge lokacije.

Mnogi bh. građani već tradicionalno odlučuju godinu ispratiti izvan granica naše države, bilo da otputuju u susjedne države, svjetske metropole ili pak egzotične destincije.

Turističke agencije svake godine kreiraju posebne novogodišnje ponude, a potražnje za putovanja ne manjka. Direktor turističke agencije Ventura Travel Adnan Terzić smatra da je masovnija vakcinacija doprinijela porastu potražnje za putovanjima.

Posebno zanimanje građani pokazuju za vikend putovanja tokom adventa, kao što su Beč, Graz, Zagreb i Budimpešta.

Agencija VTA je pripremila dinamičniju ponudu putovanja za doček Nove godine u odnosu na prethodnu godinu, a u ponudi su se našle destinacije: Atina, Budimpešta, Milano i Venecija, Dubai itd. Također, ima interesovanja za destinacije poput Beča, Budimpešte te Istanbula.

“Rezervacije se uveliko bilježe, kao i očekivano, u početku prodaje prvih minuta najveći interes putnika je za Istanbul autobusom i Istanbul avionom, jer je Turska označena kao safe travel destinacija, gdje naši građani putuju nesmetano, bez dodatnih ograničenja, kao i Budimpešta – koja nema mjera”, kazao je.

Pored standardnih aranžmana, Centrotours u novogodišnjoj ponudi ima turske destinacije za koje su bh. građani pokazali najveći interes, a to su Istanbul, Kapadokija i Antalija, ali i druge svjetske destinacije.

Do Istanbula putnici stižu direktnim letom iz Sarajeva, a u ponudi je putovanje u trajanju od pet dana. Također, za ljubitelje mora i ugodnije klime i tokom zimskih dana Centroturs je pripremio devetodnevno putovanje u Antaliju.

Turistička agencija Relax Tours za doček Nove godine izvan granica naše zemlje nudi putovanja u Istanbul, Dubai, Kairo i Atinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…

Fantastični uštipci sa tikvicama

Brzu i slasnu grickalicu možete pripremiti i od sezonskih tikvica. Ubacite ih…

Stručnjakinja za veze otkrila jedini slučaj kad žena treba platiti račun na prvom spoju

Prvi spojevi mogu biti dovoljno neugodni i bez nepisanog bontona ko šta…

Ove prehrambene navike pomoći će vam u snižavanju holesterola

Primjena navika prehrane može pomoći u zaštiti od srčanih bolesti i moždanog…