Udruženje generala Bosne i Hercegovine izrazilo je da pažljivo prate sve događaje i aktivnosti koje se događaju u državi i van nje, te su istakli kako daju bezrezervnu podršku državnim organima BiH u njenoj odbrani teritorijalnog i političkog integriteta.

– Tražimo od svih probosansko-hercegovačkih političkih subjekata i stranaka da hitno zaustave svoje političke razmirice, kao i jeftinu predizbornu kampanju te da se okupe u blok istinskih patriotskih snaga koji će se u punoj mjeri suprotstaviti rušiteljima Bosne i Hercegovine, poručuju iz ovog udruženja.

Spremni su, kako ističu, u svim svojim kapacitetima podržati državno rukovodstvo, a za te potrebe planirano je i formiranje tima za praćenje situacije, analitiku i podrške miru. Tim će činiti članovi Udruženja, koji su posebno kvalifikovani u oblasti pravnih, sigurnosnih i društvenih nauka.

– Tražimo da se državne institucije, u okviru svojih odgovornosti, posvete snaženju i opremanju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, posebno da iznađu način kako bi se popravio obim finansijske podrške pripadnicima OS BiH. Ni u jednom momentu ne smijemo zaboraviti da su Oružane snage jedan od stubova i simbola države i kao takve podložne atacima rušitelja Bosne i Hercegovine. Tražimo da se još više pojačaju i intenziviraju kontakti sa nama prijateljskim, posebno ranije dokazanim i iskrenim, administracijama drugih država i da se kontinuirano izvještavaju o stvarnom stanju u Bosni i Hercegovini, naglašavaju iz Udruženja generala BiH.

Poručuju i prijateljima i onim drugim da će se znati i dalje boriti i izboriti za jedinu domovinu BiH, prenosi Fena.

– Sjednica proširenog sastava Upravnog odbora Udruženja generala Bosne i Hercegovine, jučer u Sarajevu, u cjelosti je posvećena razmatranju društveno-političke situacije u našoj državi te kontinuiranim pokušajima ugrožavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine od člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta ‘Republika srpska’ i stranke na čijem je čelu, naglašeno je u saopćenju za javnost Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…