Karim Benzema proglašen je krivim za pokušaj ucjene svog bivšeg saigrača Mathieua Valbuene.

Benzema će dobiti kaznu od godinu dana uslovne zatvorske kazne, kao i novčanu kaznu od 75.000 eura. Nije poznato kakvu će kaznu dobiti ostali učesnici.

Francuski napadač iz Real Madrida, koji je ove godine jedan od najvećih kandidata za Zlatnu loptu, optužen je za sudjelovanje u pokušaju ucjene. Tužitelji tvrde kako je Benzema poticao Valbuenu da plati skupini ucjenjivača kako bi seksualno eksplicitnu snimku držao dalje od očiju javnosti.

Ucjenjivači su se u početku obratili bivšem francuskom reprezentativcu Djibrilu Cisseu kako bi nagovorio Valbuenu da plati novac za šutnju. Umjesto toga, Cisse ga je upozorio na iznudu, rekao je Valbuena. Navodni ucjenjivači su potom angažirali Benzemu kako bi potaknuli Valbuenu da plati za šutnju.

Nakon što je cijeli slučaj 2015. završio u medijima, francuski selektor Didier Deschamps je obojicu izbacio iz reprezentacije. Valbuena nakon toga više nije zaigrao za Tricolore, dok je Benzema ponovo zaigrao za aktualne svjetske prvake na Europskom prvenstvu ovoga ljeta.

Francuski nogometni savez (FFF), koji je bio građanska stranka u ovom slučaju, pozdravio je potez Valbuene, “prvog igrača koji je imao hrabrosti reći ne, oduprijeti se i podnijeti žalbu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz postao otac

Čelnik Austrijske narodne stranke (OVP) i bivši kancelar Sebastian Kurz u subotu…

Poljski muslimani pomažu migrantima na granici sa Bjelorusijom

Tomaszu Miskiewiczu, muftiji koji vodi zajednicu muslimana u Poljskoj, kazao je kako…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…