“Naprotiv, moja namjera bila je ukazati na opasnost koju zapaljiva retorika nosi, spiralu zla koju teške riječi mogu pokrenuti i koja se nadvija nad našom zemljom. Ne da bih umanjila ili relativizirala napad na svoje sugrađane, nego da bih upozorila da se zapaljiva retorika u cijeloj zemlji i regionu mora prekinuti odmah, prije nego situacija izmakne kontroli i prije nego problem dođe pred svačija vrata. Napad na dom bilo koje sarajevske porodice je napad na mene i moj dom, napad na naše Sarajevo i na naš način života”, zaključila je Karić.

 

Podsjećamo, nakon što je duševni bolesnik na vratima doma jedne katoličke porodice iz Sarajeva napisao uvredljive i prijeteće poruke, gradonačelnica Karić je ovaj događaj komentarisala za televiziju N1.

“Ne želeći umanjivati ozbiljnost ovog incidenta, moram naglasiti da bi ovo mogle biti posljedice izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji dodatno širi netrpeljivost među narodima”, kazala je tom prilikom.

Izjava je naišla na različite komentare, a iz Kluba Naše Stranke u Gradskom vijeću u Sarajevu su kazali kako najoštrije osuđuju pokušaj da uzroke prijetnje koju je u Sarajevu doživjela jedna katolička porodica pripisuje istupima Zorana Milanovića.

“Ni na koji način Milanovićev neupitni šovinizam ne smije biti opravdanje gradonačelnici za pravdanje prijetnji koje su doživjeli naši sugrađani, ali i svi katolici Sarajeva pa i sve Sarajlije. To što se dogodilo u potpunoj je suprotnosti s multietničkim vrijednostima na kojima se Sarajevo temelji”, navodi u saopćenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…