BIH

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i HercegovineIz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču

Redakciji portala Crna-Hronika javio se vozač putničkog automobila Audi koji je zaustavljen na GP Maljevac prilikom putovanja iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Kako tvrdi Benjamin Dervišević, dobio je kaznu od 540 eura zbog šest kutija cigareta Marlboro touch blue.

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču piše Crna-Hronika.

“Benjamin Dervišević kriv je što nije dana 27.1.2023. godine na RGP Maljevac u 15:15 sati prilikom ulaska u carinsko područje Unije, kao vozač u osobnom automobilu marke Audi A4 slovenskih registracijskih oznaka podnio carinsku deklaraciju za robu pod ograničenjima pri uvozu i to 120 komada cigareta Marlboto Tourch a koja roba se nalazila u naslonu na ruku, osobnoj torbici i u džepu od hlača.

Dakle prilikom unosa robe u carinsko područje Unije ne podnese carisku deklaraciju na robu za koju su propisana ograničenja pri uvozu (članak 134. i članak 158. Uredbe EU čime je počinio prekšraj iz članka 63. stvka 1. točke 3. Zakona o provedbi carirnskog zakonodavstva EU pa se temeljom ččana 63. stavka 1. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije za počinjeni prekšraj kažnjava sa 540 eura.” – izjavili su iz Carinske uprave Republike Hrvatske piše Crna-Hronika.

Kontaktirali smo vozača putničkog vozila marke A4 Benjamina Derviševića koji je kratko odgovorio: “Njihovo je da traže a naše da sakrivamo”.

“Kada sam prišao svojim vozilom na granični prilaz, carinik me je pitao imam li šta za prijaviti. Rekao sam da nemam. Stavili su me u desnu traku i počeli roviti po gepeku, automobilu pa su čak i haubu otvarali. Jedino što sam imao su 3 kutije cigareta za ličnu upotrebu u torbici, 2 u pretincu i jednu u džepu. Kada su mi rekli da moram platiti kaznu od 540 eura osjećao sam se opušteno. Šta ćeš – ispričao je Benjamin Dervišević za portal Crna-Hronika.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top