Američki izaslanik za izbornu reformu Matthew Palmer i predstavnica EU Angelina Eichhorst nastavljaju razgovore sa bh. političarima.

 

Danima se već održavaju sastanci, a jednom od sastanaka, s predsjedavajućim Predsjedništva BiH i liderom DF-a Željkom Komšićem, prisustvovao je i zastupnik u ZDPSBiH Zlatan Begić.

 

Zlatan Begić je kazao da je cijeli proces u vezi s izbornom reformom veoma čudan jer u BiH postoji niz problema, a nastojanja međunarodne zajednice, prema njegovom mišljenju, su da se naprave određeni ustupci, konkretno HDZ-u i Draganu Čoviću.

 

“Nama je na sastanku rečeno da moramo uvažavati realnost, a realnost je i kad nekog ubijete i kad silujete, a mi smo ovdje i ubijani i silovani, naročito u prethodnih nekoliko godina, koliko traju ove blokade. Nama pokušavaju kazati da mi moramo uvažiti tu i takvu realnost, da moramo uvažiti zloupotrebu ustavnih mehanizama stalnih blokada, pa evo sada i najava za protivpravnom secesijom, za otimanjem nadležnosti državi BiH. Nakon toga mi smo njih upozorili da postoji nešto što je vladavina prava. Upozorili smo ih na zvanični stav zemalja iz kojih dolaze i Palmer i Eichhorst i ne može biti pregovora o tome”, kazao je Begić.

 

Begić kaže i da su upozorili Palmera i Eichhorst da su Bosanci i Hercegovci znali, znaju i da će se znati boriti za ovu državu, ali i da pored 50.000 „galamdžija“ postoje dva miliona građana koji su majorizirani u ovoj zemlji, a kako kaže, majoriziran je najbrojniji narod u BiH. Naveo je da HDZ sa 7% glasova drži kao taoce i Federaciju BiH i državu.

 

Govoreći o Palmeru i Eichhorst, Begić je rekao da oni ne nude nikakva rješenja.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…