Baka Prase, srbijanski youtuber čije je pravo ime Bodan Ilić, sinoć je pušten iz prostorija Tužilaštva za visokotehnološki kriminal nakon što je u popodnevnim satima priveden na saslušanje zbog smrti influenserice Kristine Đukić.

Kako prenose srbijanski mediji, Ilić je morao dati izjavu o svim okolnostima koje su prethodile smrti srbijanske influenserice i youtuberke.

Tužilaštvo za visokotehomološki kriminal (VTK) je također izdalo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja MUP-u i u vezi s drugim okolnostima koje su bitne za utvrđivanje potpunog činjeničnog stanja u vezi s tragičnim događajem.

U narednom periodu će biti saslušana sva lica koja mogu dati značajne informacije kako bi se sagledali svi aspekti koji su mogli utjecati na razvoj događaja.

Iako je Ilić bio jedan od prvih koji su se oglasili nakon smrti Kristine, na društvenim mrežama mnogi su ga optužili kao predvodnika cyberbullyinga koji je influenserica trpila, zbog čega je i pozvan na saslušanje.

Podsjećamo, Ilić i Đukić su 2019. godine imali sukob koji je rezultirao i pjesmom koju je popularni Baka Prase snimio, a u kojoj je vrijeđao Kiku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…