Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) je rekao kako je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu poručio da će Rusija platiti strašnu cijenu ukoliko se odluči napasti Ukrajinu. Bajden je to Putinu rekao na virtuelnom sastanku koji su održali u utorak, a sličnu poruku uputili su i ministri vanjskih poslova G7 nakon sastanka. 

– Jasno sam dao do znanja predsjedniku Putinu… da će, ako krene na Ukrajinu, ekonomske posljedice po njegovu ekonomiju biti razorne, razorne – rekao je Bajden novinarima nakon što je komentirao smrtonosna tornada koja su poharala nekoliko američkih saveznih država.

Također, Bajden je novinarima ponovio kako slanje američkih vojnika u Ukrajinu nije opcija koja je na stolu, iako će Sjedinjene Američke Države i NATO morati jačati istočno krilo NATO-a.

Nova šefica njemačke diplomacije Analena Berbok (Annalena Baerbock) rekla je da se G7 složio da se pregovori Kijeva i Moskve trebaju nastaviti u tzv. normandijskom formatu uz posredništvo Njemačke i Francuske, prenosi “dpa”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…