MAGAZIN

Autobiografija princa Harrya obara rekorde prvog dana: Samo je knjiga o Harryu Potteru prodavanijaOn je danas u New Yorku promovisao svoju autobiografsku knjigu „Rezerva“ (Spare)

Lari Finlej, generalni direktor Transworld Penguin Random House, rekao je;

– Uvijek smo znali da će ova knjiga proletjeti, ali prevazilazi čak i naša očekivanja. Koliko znamo, jedine knjige koje su prodate više prvog dana su one sa drugim Harijem (Poterom) u glavnoj ulozi.

Podsjetimo, Hari je danas u Njujorku promovisao svoju knigu „Rezerva“ (Spare), koja je danas izašla i u Velikoj Britaniji, a koja je već uspjela da šokira svijet.

Publikaciju su dosad propratila četiri televizijska intervjua u Velikoj Britaniji i SAD, gdje Hari sada živi sa suprugom Megan.

Sadržaj memoara, koji će biti dostupan na 16 jezika i u obliku audio knjige, već je uveliko procurio nakon što su primjerci greškom ranije pušteni u prodaju u Španiji.

U knjizi je Hari otkrio da ga je njegov brat Vilijam fizički napao dok su se svađali zbog Megan, tvrde oni koji su uspjeli da se domognu prvih primjeraka.

Među ostalim opisuje kako je izgubio nevinost, priznaje da je kao tinejdžer uzimao droge i otkriva da je ubio 25 ljudi dok je služio u Avganistanu kao pripadnik britanske vojske, zbog čega su ga osudili talibani.

U knjižari na londonskoj željezničkoj stanici Viktoriji, zaposleni su izvadili nove primjerke knjige iz kutija tačno u ponoć.

Među prvima koji su u rukama imali knjigu u Velikoj Britaniji je Kris Imafidon, predsjednik obrazovne dobrotvorne organizacije, koji je rekao da „jako želi da sazna šta Hari ima da kaže o onome kroz šta je prošao u životu“.

I Sara Nakana (46), geodetkinja, koja je strpljivo čekala u redu rekla je da želi da čuje Harijevu priču ispripovijedanu njegovim riječima, jer joj se čini da britanski mediji u ovom trenutku jako kritički preispituju sadržaj knjige i huškaju britansku javnost protiv princa Harija.

Kraljevska porodica, posebno Vilijam i aktuelni kralj Čarls III, strahuju od brojnih neugodnih i opasnih otkrića iz knjige, dok britanski mediji do najsitnijih detalja seciraju Harijeve tvrdnje, piše Nova.rs.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top