Armin Ahmedagić, zvani Džeger, u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina zbog krivičnih djela razbojništvo, teška krađa i lažno predstavljanje. Kako stoji u presudi, on je osuđen za četiri razbojništva i teške krađe počinjene tokom 2019. i 2020. godine.

Ahmedagić je 14. oktobra 2019. godine u 21 sat i 10 minuta u Ulici Džidžikovac prišao S. K, koju je udario u predjelu grudi, odgurnuo te joj istrgnuo torbicu u kojoj su se nalazile stvari vrijedne oko 500 KM.

– Dva dana ranije, u Velikom parku dok su sjedili na klupi, prišao je S. K. i M. M, kojim se predstavio kao policajac, tražeći od njih da mu predaju novčanike i lične karte, što su oštećeni i učinili. U novčanicima koje je uzeo bilo je 100 KM, stoji u presudi. Također je osuđen i da je 29. septembra 2020. oko 1 sat i 15 minuta u Ulici dalmatinska zaprijetio nožem I. O. te joj se obratio riječima: “Daj mi tašnu”, što je ona i učinila, a Ahmedagić je uzeo oko 1.000 KM. Dva dana ranije je, u 23 sata i 20 minuta, u Ulici Patriotske lige ispred lifta zgrade u kojoj živi, prišao A. S. i istrgnuo joj tašnu u kojoj su se nalazili novčanik, 30 KM, mobilni telefon, kao i dokumenti.

Krivična djela za koja je ovaj put osuđen počinio je dok je čekao da bude pozvan na izdržavanje dvoipogodišnje kazne. On je, naime, u maju prošle godine osuđen zbog pet razbojništava koja je počinio ranije na području Kantona Sarajevo. Presuda mu je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, odnosno nakon što je priznao da je otimao ženama torbice, javlja Oslobođenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…