Udruženje “Ulične svjetiljke” iz Rijeke na Facebooku je objavilo fotografije sa zajedničkog ručka beskućnika koje je okupio nepoznati čovjek po imenu Marijan.

Ručak za riječke beskućnike bio je obilan i luksuzan, ali se njihov dobročinitelj nije pojavio na ručku i nije htio otkriti svoje prezime, piše Index.

“Porodični ručak, a niko u krvnom srodstvu.

Zove se Marijan, prezime mu ne znamo, čak ne znamo da li mu se ime piše Marijan ili je bez ‘i’ ili bez ‘j’. Taj čovjek, ljudina, nazvao je naše uredništvo sa idejom da želi počastiti ručkom sve korisnike projekta Uličnih svjetiljki u Rijeci. Jako skromno i jednostavno je objasnio da čita časopis i da se ‘našao’ u nekim pričama i da nam svaka čast, tim ljudima i nama koji se njima bavimo. Dogovorili smo vrijeme, naš ljudina je odabrao mjesto i tako smo se danas okupili kao porodica.

Kako izgleda Marijan? Pojma nemamo jer nije došao. Razbolio se pa nam se nije pridružio, no ručak nije želio otkazati. Kaže on: ‘Nisam bitan ja, bitni su ONI.’ Poslao je sina svoga prijatelja s novcem da podmiri račun.

Realno, skoro nismo ni znali šta jedemo ni kako se neka vrsta jela pravilno jede. On je želio za nas najbolje od najboljeg. I dobili smo najbolje, jer nema bolje kad ti neko potpuno nepoznat pokaže da dobrota nikad ne može usahnuti, bez obzira kakva vremena bila, makar i ‘posljednja’”, piše u objavi ovog Udruženja na Facebooku. “-ovo je više od ručka, ovo je svadbeno -uuuu meni je ovo super,najdraže su mi školjke, samo sam ih posisao, i sad imam školjke za posaditi pšenicu -ma stvarno je bilo super sve, da je i gore bilo, isto bi bilo super kad nas je netko tako lijepo ugostio, ima dobrih ljudi -hvala da mi je nahranio djecu,uzela sam šta je ostalo još sinu za doma -žao mi je da ga nismo upoznali, svaka mu čast”, bili su samo neki od komentara oduševljenih štićenika ovog udruženja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…