U Tuzli će se sutra održati vanredna sjednica Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika u FBiH, na kojoj će zahtjevi rudara biti objedinjeni i proslijeđeni Upravi EPBiH i Vladi Federacije.

Smjena direktora “Elektroprivrede” Admira Andelije prvi je zahtjev rudara. Smjenu Andelije Sindikati traže već sedam dana. Još na protestima u Sarajevu, ispred Vlade Federacije.

No, direktor kojeg je na ovu poziciju postavio Željko Komšić, lider DF, poručio je jučer bahato da je prošlo vrijeme kada su Sindikati smijenjivali direktore.

Direktor Elektroprivrede Bosne i Hercegovine potvrdio je da on prima platu od 5.500 KM mjesečno, dok izvršni direktori imaju 4 mjesečne prosječne plate u Federaciji.

“Moja je najveća plata u EP. Niko nema veću od mene” – potvrdio je Andelija u televizijskom gostovanju na Face televiziji.

Ko je Admir Andelija – Generalni direktor “Elektroprivrede”.

Prema zvaničnoj vrlo skromnoj biografiji, koja je objavljena na stranici EPBiH, Andelija je skoro 20 godina na budžetskim jaslama. Rođen je 1969. godine u Tuzli. Diplomirao je 1996. godine na Elektrotehničkom fakultetu Univeziteta u Tuzli.

Protekli radni vijek je proveo kao zaposlenik JP Elektroprivreda BiH na različitim inženjerskim i rukovodnim mjestima, gdje je stekao bogato iskustvo u distributivnoj djelatnosti.

U periodu 2011 – 2020. godina, obnaša funkciju Izvršnog direktora za distribuciju u više mandata. U toku 2016 – 2017. godina, bio je savjetnik Generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH i rukovodilac Sektora za priključenje.

Nema u vlasništvu dionice JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, niti dionice/udjele u društvima koja se mogu smatrati konkurentskim društvima Javnom preduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo, navedeno je na stranici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…