Amsterdam je muzej na otvorenom, riznica znamenitog historijskog nasljeđa iz XVII vijeka, nesvakidašnjih građevinskih ostvarenja, uskih fasada različitih boja, 1.500 mostova, nebrojanih kanala, čamaca koji plove neprestano…

Ova izuzetno uređena kraljevina, kojom već duže vrijeme vladaju žene, nije bez razloga stjecište turista iz cijelog svijeta, ali i imigranata svih nacija i boja, koji daju poseban pečat zemlji, čiji se najveći dio nalazi ispod površine mora.

Amsterdam je jedan od rijetkih gradova Evrope u kome ćete se najmanje osjećati kao stranac, jer ovdje živi više od 180 nacija. U gradu ima više od pedeset muzeja, a najpopularniji su “Stedelijk“, Muzej savremene umjetnosti, “Van Gog” sa stalnom postavkom, Muzej voštanih figura “Tiso” i originalna pivara “Hajneken”. Izbor je nevjerovatan i kako god doživljavali umjetnost, u Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaći muzej koji će zadovoljiti vaš ukus.

Noćni život u Amsterdamu predstavlja pravi izazov. Postoji više od pedeset bioskopa, pozorišta, u kojima se predstave igraju i na engleskom jeziku, a koncerti klasične muzike se izvode u prelijepim, osvijetljenim, parkovima.

Idealno mjesto za šetnju je pored rijeke Amstel. Za večernju zabavu posjetite barove u dijelu grada pod nazivom Jordan. Lokacije koje biste također trebali obići u Amsterdamu su Rajks muzej i stadion Ajaksa…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…

Mnogi COVID pacijenti možda zauvijek izgube čulo mirisa

Mnogi od onih koji su prebolovali COVID-19 suočili su se tokom bolesti…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kako pomoći djeci da se riješe straha od mraka

Djeca se vrlo često bore sa spavanjem zbog košmara i ružnih snova.…