Dostavljačici kompanije Amazon u Sjedinjenim Američkim Državama je zaprijećeno da će dobiti otkaz ako odbije vršiti dostavu, uprkos tome što je objavljeno upozorenje na tornado.

Prema njenim navodima, to se desilo u gradu Edwardsville, koji se nalazi u saveznoj državi Illinois, u kojem je prošle sedmice poginulo šest Amazonovih radnika. Oni su bili u magacinu u trenutku udara tornada.

Radnica je 80 minuta prije udara tornada poslala poruku nadređenom ukazavši da se gubi radioveza. Bloombergu je ustupila i screenshotove tekstualne komunikacije s nadređenim. Izvor blizak Bloombergu je potvrdio autentičnost ove komunikacije.

Rečeno joj je da “samo nastavi voziti” dodavši da samo Amazon može upozoriti na opasnost. Uposlenica je pola sata kasnije poslala poruku istakavši da je čula upozorenja na tornado. Odgovoreno joj je da samo nastavi raditi. Nešto kasnije joj je rečeno da se nakratko sakrije u sklonište. Poručeno joj je da tu bude “15-20 minuta pa da uobičajno radi”.

Dostavljačica je odgovorila da će se zbog svoje sigurnosti vratiti u prostorije kompanije naglasivši da se nigdje u blizini nalazi sklonište.

“Ako tako odlučiš, onda je to isključivo tvoj izbor. Mogu ti reći da se to neće tumačiti kao stvar tvoje sigurnosti. Najsigurnije je da budeš tamo gdje se već nalaziš. Ako se vratiš s paketima, onda će to biti shvaćeno kao da odbijaš voziti. To će ultimativno značiti da ćeš sutra ujutro ostati bez posla”, naveo je nadređeni.

Međutim, nedugo je istakao da pronađe sklonište, jer je tornado udario u Amazonovo sklonište. Glasnogovornik ove kompanije je izjavio da nadređeni nije poštivao protokol o sigurnosti. Potcrtao je da je morao sugerisati da odmah nađe sklonište.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…