Alicia Alexandra Marha Kearns, zastupnica u Britanskom parlamentu bila je gošća u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

U bh. javnosti prepoznatljiva je po brzim reakcijama i komentarima na trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ali i pozive upućene međunarodnoj zajednici da reaguje na Dodikove svakodnevne prijetnje i stanje u našoj zemlji.

Kearns: Radit ću na tome da sankcije budu spremne za one koji potkopavaju Dejton i visokog predstavnika! Velika Britanija podržava visokog predstavnika! Ja ne zagovaram Dejton 2! Treba izborna reforma i radimo na tome! Ne mislim da možemo ponovo otvoriti Dejton! Treba nam siguran Dejton i izborna reforma! Mi izvršavamo svoje, a to su zaštita mira i odvraćanje! 

Stuart Peach će zastupati britanske interese i bit će oči i uši britanske Vlade! Naš cilj je sprječavanje sukoba i jačanje stabilnosti! Peach će jako dobro raditi svoj posao! Peach je znak Bosancima, ali je to poruka i Dodiku, i Putinu, i XiĐipingu! Od kako sam počela govoriti kako me brine situacija u BiH pojačala se posjeta britanskih ministara BiH! Nastavit ću glasno govoriti o BiH! Ljudi u BiH trebaju znati da govorim u njihovo ime!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…