ZDRAVLJE

AKO SE BUDITE SA PODOČNJACIMA OVAJ JEDNOSTAVAN SASTOJAK ĆE VAM POMOĆIRazni faktori u svakodnevnom životu uzrokuju stres, bilo da je to posao, porodica, obaveze ili slično. Stres je uzrok i raznih drugih problema kao što su nesanica i pad imuniteta, a kada patite od nesanice i stresa pojavljuju se podočnjaci.

Ako se svakodnevno budite s podočnjacima, dodavanje ovog jednog sastojka u vašu noćnu i jutarnju rutinu riješit će taj problem, a to je vitamin C.

Vitamin C je antioksidant koji poboljšava imunitet i liječi razne zdravstvene probleme. Naše tijelo ne proizvodi vitamin C, ali on se nalazi u raznim namirnicama kao što su krompir, paradajz, brokula i naravno, narandža i limun. Kako biste se riješili svojih podočnjaka sve što treba da uradite je da iscijedite malo limunovog ili narandžinog soka na vatu.

Zatim ujutru i navečer vatom utrljajte sok na podočnjake i vaša koža bit će osvježena i vaši podočnjaci će nestati. Ne samo da ćete se riješiti podočnjaka, već će i vaša koža biti mekana i usporit ćete starenje i nastanak bora. Veoma je bitno da nakon što nanesete sok ne izlazite na sunce jer bi citrusno voće, ali i neko povrće poput celera moglo izazvati stanje osjetljivosti kože izazvano suncem poznato kao fitofotodermatitis.

Stanje se javlja kada sok od voća kao što su limete, limuni, narandže, grejpfrut, celer, mrkva, smokva, peršun, dođu u kontakt sa kožom i na njoj nastaju fleke ili u težim slučajevima opekotine sa plikovima, prenosi Magazin Novosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top