Postupajući tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca, za ukupno pet osumnjičenih osoba.

Pritvor je predložen kako bi se osigurali uslovi za neometano provođenje istrage, realiziranje aktivnosti u okviru međunarodne saradnje i svih drugih procesnih aktivnosti potrebnih za okončanje istrage i podizanje optužnice.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, ili ponoviti krivično djelo kao i završiti započeto.

U ovom predmetu Tužilaštvo BiH je ostvarilo saradnju sa institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja EU, a u okviru opsežne istrage protiv osumnjičenih za organizirani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga krivična djela.

Radi se o predmetu koji je značajan za sigurnosnu situaciju u cijelom regionu a za dijelom počinitelja, još uvijek tragaju institucije zemalja regije, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, u okviru akcije Transporter uhapšeno je ukupno šest osoba, a to su Bojan Cvijetić, Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Sedmi osumnjičeni Petar Dukić se sam predao Tužilaštvu BiH početkom ovog mjeseca, nakon dvosedmičnog bjekstva. Kod njih je prilikom pretresa pronađeno ukupno 300 kilograma droge skank.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…