BIH

Ajanović odbio čestitati Lugaviću: Marioneta mafije, Islamske zajednice, SDA i ImamovićaAjanović je rekao da Lugaviću neće moći čestitati na pobjedi, jer je on kako navodi marioneta bivšeg gradonačelnika, SDP-a, Islamske zajednice i mafije.

Mirnes Ajanović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Tuzle, komentarisao je rezultate prijevremenih izbora za gradonačelnika na kojima je, prema nezvaničnim i nepotvršenim rezultatima pobijedio Zijad Lugavić, kandidat SDP-a i Tuzlanske alternative, dok mu je prvi pratilac bio upravo Mirnes Ajanović.

– Dobit ćemo gradonačelnika kojeg nije izabralo niti deset posto biračkog tijela, gradonačelnika kojeg su izabrali uposlenici gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, gradonačelnika kojeg su birali SDA, Islamska zajednica i onoga što sam imao priliku vidjeti u izbornoj kampanji i mafija, rekao je Mirnes Ajanović večeras jalvjajući se u otvoreni program RTV Slon, prenosi Tuzlainfo.

Ajanović je rekao da Lugaviću neće moći čestitati na pobjedi, jer je on kako navodi marioneta bivšeg gradonačelnika, SDP-a, Islamske zajednice i mafije.

-Ja idem dalje, nastavljam sa svim što sam radio. Za više od godinu dana kreću redovni izbori. I tada ću se boriti za Tuzlu, pratiti ću šta rade, kritikovat ću, upozoravat ću. Građani iz nekog razloga danas nisu izašli na izbore, a morat ćemo raditi na tome da postoji obaveza kod građana da obave tu svoju dužnost, kada se već borimo za te građane – rekao je Ajanović.

Prema tvrdnjama Mirnesa Ajanovića, odnio je pobjedu u skoro svim rubnim mjesnim zajednicama.

-Zijad je pobijedio u urabanim mjesnim zajednicama, tamo gdje žive uposlenici gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova i to pokazuje ko je dobio izbore.

Podsjećamo, pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika Tuzle imalo je više od 111 hiljada građana, ali to pravo iskoristilo je nešto više od 25 hiljada građana, ili 23,4 posto


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top