BIH

Afera “frizerski salon”: KCUS izrekao disciplinsku mjeru opomene pred otkaz dr. Fatimi Gavrankapetanović-SmailbegovićRanije su iz KCUS-a kazali da imaju dokaze da je Smailbegović bila u frizerskom salonu umjesto na radnom mjestu što je, kako tvrde, ugrozilo pacijentice.

Fatima Gavrankapetanović Smailbegović je odlukom disciplinske komisije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dobila opomenu pred otkaz nakon afere “frizerski salon” odnosno navoda da je tokom radnog vremena otišla na frizuru.

Smailbegović je za N1 potvrdila da je dobila pismenu opomenu pred otkaz koju je potpisala generalna direktorica KCUS-a, profesorica doktorica Sebija Izetbegović.

“Ništa od navedenog nije istina. Čitav predmet je kod mog advokata i ja vjerujem u pravnu državu. Imam pravo žalbe koju ću naravno iskoristi”, pojasnila je Smailbegović za N1.

Novinari N1 su kontaktirali KCUS s ciljem dobijanja informacija u vezi ovog slučaja, ali odgovor nisu dobili do objavljivanja teksta.

Podsjećamo, ranije su za N1 iz KCUS-a kazali da imaju dokaze da je Smailbegović bila u frizerskom salonu umjesto na radnom mjestu što je, kako tvrde, ugrozilo pacijentice.

U javnosti je doktorica Smailbegović dospjela i po političkom angažmanu na proteklim Općim izborima gdje je, prema preliminarnim rezultatima, osvojila mandat u Skupštini Kantona Sarajevo ispred Stranke za BiH, a njena još uvijek nadređena direktorica Izetbegović je prema istim rezultatima osvojila mandat u istoj Skupštini ali ispred SDA.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top