BIH

2018. godine podigao stambeni kredit od 100.000 KM: Evo šta je odlučio da uradi Banjalučanin kojem je rata skočila za 120 marakaNovim kreditom sa fiksnom kamatom zatvorit će postojeći kredit u banci kojoj trenutno vraća dug.

Banjalučanin, kojem je od 1. januara rata kredita povećana za nevjerovatnih 120 maraka, odlučio je da više ne strahuje zbog rasta EURIBOR-a.

Promjenjivu kamatu zamijenit će u fiksnu.

“Kada sam saznao koliko mi je banka povećala ratu, prvo mi trebalo neko vrijeme da dođem sebi. Onda sam uzeo telefon u ruke i zvao sve i jednu banku u Banjoj Luci da vidim kakve su mi mogućnosti”, priča za Srpskainfo ovaj Banjalučanin.

U jednoj banci koja je njemu ponudila najpovoljnije uslove uzeće kredit sa fiksnom kamatnom stopom.

Novim kreditom sa fiksnom kamatom zatvorit će postojeći kredit u banci kojoj trenutno vraća dug.

“Jedna banka je zaista najpovoljnija i tu će mi rata biti 678 KM do kraja otplate, odnosno narednih 15 godina”, kaže ovaj Banjalučanin kojem je banka u kojoj ima postojeći kredit ponudila lošije uslove, odnosno veću kamatu za kredit sa fiksnom kamatom na 15 godina u odnosu na banku za koju se odlučio.

“Kada ništa ne bih mijenjao, otplaćivao bih 639 KM i rata će mi rasti sigurno još ovu i vjerovatno narednu godinu. Ostalo mi je da otplaćujem još 22 i po godine, a to je zaista dug period i ko zna šta će se sve izdešavati u naredne dvije decenije”, priča ovaj Banjalučanin.

Podsjetimo, ovaj mladi građanin Banja Luke podigao je 2018. godine stambeni kredit od 100.000 KM kako bi riješio stambeno pitanje.

Kamata je promjenjiva što znači da je vezana za stopu EURIBOR-a, a inače svi krediti preko 15 godina su sa takvom kamatom.

Kredit je digao na 25 godina i rata mu je bila 501 KM sve do jula prošle godine kada je rata povećana na 513 KM zbog rasta EURIBOR-a, a od 1. januara rata mu je povećana na čak 639 KM.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top