Mladi Srđan Stojanović (19) u nedjelju je preminuo nakon četiri dana boravka u bolnici i borbe sa koronom, a za njegovom tužnom sudbinom plače cijeli region.

Srđan je odrastao u banjalučkom naselju Šeher (Srpske Toplice), s bakom i mlađom sestrom. Prema riječima njegovih drugova, Srđan je i ranije imao zdravstvenih problema povezanih sa srcem, a korona je bila dodatni faktor koji mu je i odnio život.

On i njegova maloljetna sestra prije nekoliko godina ostali su bez roditelja i živjeli su sa bakom, kojoj je Srđan predstavljao jedinu nadu.

“Otac mu se ubio kada je bio šesti razred. Bio je policajac, odvojio se u prostoriji i ubio se u privatnoj prostoriji. Malo poslije toga umrla mu je majka od srca, a potom i deda. Ostali su samo on i mlađa sestra, sa bakom”.

Nažalost, i baka i sestra takođe imaju kovid. Baka se trenutno nalazi u bolnici, a sestra sa kojom su njegovi drugovi u kontaktu je smještena kod tetke, prenosi portal Banjaluka.

“Baka je živelja za njega. On je bio jedina nada i glava kuće poslije svega što se desilo tokom proteklih godina”, kazali su njegovi drugovi, prenosi Srpskainfo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…