Koka iz “Boljeg života” se udala sa 19, ljubav završila tragedijom

30
Sretenović: Život posvetila kćerkama

Srbijansku glumicu Jelicu Sretenović je do te mjere obilježila uloga Koke u “Boljem životu” da je ljudi i dan danas oslovljavaju tako, ali, kako je sama u više navrata istakla, nikada joj to nije smetalo.

Djetinjstvo joj je bilo veoma teško, njenu majku i nju otac je napustio kada je Jelica imala svega nekoliko godina.

Popularna umjetnica oduvijek je znala da će biti glumica, pa je upravo zbog priprema za prijemni na FDU – u zapostavila srednju školu.

– Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od sekretara škole. Pitao me je da li sam normalna i rekao da ne može da vjeruje da se ispisujem, a još ni drugi razred nisam završila – prisjetila se svojevremeno za srbijanske medije Sretenović.Ipak, Jelicu ništa nije moglo zaustaviti, te je, dok su njeni vršnjaci pohađali treći razred srednje škole, postala student.Kako je sama podvukla, u životu je sve počela da radi rano, te se “iživjela” prije nego što je stupila u brak kao 19-godišnjakinja.- Isto se ludovalo kao i danas. Vraćali smo se kući u četiri ujutru! Pa ja sam sve to “poobavljala” do svoje 18. godine, pošto sam se udala sa 19 – izjavila je glumica , otkrivajući da je njen suprug Miloš Sretenović zapravo bio drug iz škole njene tetke.

– On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovjek, radio je u Skupštini grada, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sjedi i čeka. Miša je bio sjajan! – prisetila se Jelica sa dozom nostalgije na svog pokojnog supruga.

Tokom treće godine studija je ostala u drugom stanju, ali nije prestala sa odlascima na predavanja sve do deset dana pred porođaj.

– Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može – istakla je Sretenović, dodajući da je suprug nesebično podržavao u svim angažmanima, pa čak i u onima zbog kojih je često morala da odsustvuje iz porodičnog doma.

Jelica je sa 45 ostala udovica. Nakon toga se nije udavala, a život je posvetila kćerkama, unucima i karijeri. 

Njena starija kćerka Ana živi u Švedskoj i ima sina Miloša, dok je mlađa Olja kod nje. Mnogo je vezana za svoje mezimice, pa svaki slobodan trenutak provodi sa njima i često putuje u Švedsku kako bi bila sa svojim unukom.

Izvor: Avaz.ba