Ima 35 godina i majka je

119

Njemačka je prvi put u historiji izabrala najstariju misicu. Zove se Leoni Šarlot fon Haze (Leonie Charlotte von Hase), a ima 35 godina te je majka dječaka.

Organizator Maks Klemer (Max Klemmer) rekao je kako se ovo takmičenje više ne ograničava samo na vanjski izgled već na osobnost, karakter i životnu priču koju ima svaka takmičarka. 

Zbog toga nema više revija u kupaćim kostimima. Novu Miss Njemačke među finalisticama u dobi od 18 do 35 godina izabrao je žiri koji su činile samo žene.

Ova plavokosa dama zelenih očiju rođena je i odrasla u Namibiji, gdje i danas žive njeni roditelji i tri sestre, a u Njemačku se preselila s pet godina. Studirala je marketing, a potom živjela u Ateni, Londonu, Milanu, Kapstadu i Berlinu.

Radila je u reklamnim agencijama i kao stilistica. Ima trogodišnjeg sina te s njime i partnerom živi u Kielu. Vodi internetsku radnju retro odjeće, a istaknula je kako će predstavljati modernu ženu koja ima više od 30 godina.  


– Neću godinu biti lutka u izlogu – rekla je.

Dodala je da se ženstvenost ne definira odjećom.

– Ne trebam haljinu da bih izrazila svoju ženstvenost – istakla je Leoni.

Osim toga, rekla je kako će predstavljati svoju zemlju elegancijom i dostojanstvom, ali i žarom i snagom. Novu misicu iduću godinu očekuje više od 200 termina, kako kaže organizator Klemer. Dio tog posla preuzet će i njene dvije pratilje Lara Runarson (Runarsson, 22) i Mišel-Anastazija Marsalis (Michelle-Anastasia Marsalis, 23).

Izvor: Avaz.ba